Egészségjáték

A Fitfiritty Mozgásprogramban kiemelten kezelem a gyermekek egészséges életmódra nevelését. Hiszem, hogy az egészséges táplálkozást, a rendszeres testmozgást időben, minél fiatalabb korban el kell kezdeni, mert így válhat a gyermekből egy életformaszerűen egészségesen élő felnőtt, akinek nem lemondás, kín az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport, hanem egy természetes állapot.

Óráimon nagy hangsúlyt fektetek a felvilágosító munkára; minden hónapban tematikusan megismerkedünk egy-egy gyümölccsel, zöldséggel, játékokat játszunk vele kapcsolatosan, meg is kóstoljuk, sőt egy-két egészséges finomság-receptet le is írunk, amit otthon akár el is készíthet együtt a család.

Ez a program egy folyamat, melyben a gyerekek úgy sportolnak, változnak, fejlődnek, hogy közben észrevétlen tanulnak is, és még élvezik is azt. Mozognak, játszanak, új ismereteket szereznek, új barátságokat kötnek, csapattaggá válnak. Megszerezett tudásukat átadják barátaiknak, osztálytársaiknak, s így ők maguk válnak az egészséges és sportos életmód emblémájává.

Sportedzőként, gyermek aerobik oktatóként, pedagógusként és szülőként ez az én célom: a kiegyensúlyozott, boldog, egészséges kisgyermek, aki szeret és akar mozogni, aki értékként ismeri el az egészséget, és igénye van a sportos, egészséges életvitelre.