Bemutatkozás

Puyné Pócs Ágnes vagyok, két kislány édesanyja, gazdasági mérnök, pedagógus –tanító, felnőtt és gyermek sportedző, kölyök fitnesz és gyermek aerobik oktató. Az egészséges, kiegyensúlyozott, boldog gyermek úgy szülőként, mint pedagógusként is a legfontosabb célkitűzésem. Ez vezérelt akkor is, amikor összeállítottam a Fitfiritty Mozgásprogramot.

Már nagyon korán bekapcsolódott az életembe, és mind a mai napig szerves része maradt: a néptánc. A közösség összetartó és formáló ereje életre szóló fogódzót jelentett és jelent számomra. A csapat tagjaként megélt számtalan közös élmény értéket közvetített, egyszerre védett és mégis kinyitotta a szemem a világra. Csapattagnak lenni, egy közösségbe tartozni nagyon fontos és hasznos dolog, biztonságot, magabiztosságot ad mindenki számára.

Idővel aztán nemcsak táncosként tevékenykedtem, hanem hét éven keresztül egy művészetoktatási intézmény keretein belül oktattam is óvodás és kisiskolás gyerekeket néptáncra. A mosolygós, önfeledt gyerekek nyitottsága, befogadókészsége olyan kincs, amivel élni kell, amivel értéket teremthetünk! Ez a vágy, a gyerekek egészséges életre nevelése régóta motoszkált bennem. Aztán két kislányom megszületése és lakóhelyváltás után indultam el végül azon az úton, ami megnyitotta a lehetőséget számomra mind a gyerekekhez, mind pedig a felnőttekhez. Megszereztem a sportedző, spinracing oktató, TRX Suspension Trainer szakirányú képesítéseket, melyeket felnőtt vendégeimmel végzett munkám során kamatoztatok. Gyermek aerobik oktatói és kölyök fitnesz edzői képesítésem pedig új lehetőséget adott számomra, hogy régóta dédelgetett vágyam teljesülhessen.

A sokéves aktív tánccsoport tagsággal, pedagógiai tapasztalataimmal, egy csokornyi ötlettel a fejemben és az egészséges és boldog gyermekek iránti felelősségérzettel fogtam neki a Fitfiritty Mozgásprogram kidolgozásához.

A program három fő pillérre épül:
A mozgás szabadság – A játék öröm – Az egészség érték

A program mozgásos része aerobik alaplépésekre épül, melyekből mondókákra, dalokra, megzenésített versekre kitalált rövid koreográfiákat tanulnak a gyerekek sok-sok játékkal és zenével fűszerezve. A mozgástanulás közé szőve az egészséges életmód alapjaival is megismerkednek játékos formában, s közben

úgy fejlődnek képességeik, hogy észre sem veszik
úgy szereznek új ismereteket, hogy azt hiszik, csak játszanak
úgy szabadulnak fel a mindennapi stressz alól, hogy nem is tudnak róla.

Mert tudom, hogy a gyerekek testi, lelki egészsége minden szülő alapigénye.

Sajnos azonban a mai rohanó világban nincs módunk arra, hogy kizárhassunk minden negatív impulzust, mely tömegével ömlik ránk és gyermekeinkre úgy a médiából, mint a boltok polcairól.

DE!
Az a meggyőződésem, hogy az időben elkezdett, játékos formában történő ismeretközvetítés olyan tudás alapot ad a gyermeknek, melynek nyomán kialakul és megszilárdul
az egészséges életmód iránti igénye
a helyes táplálkozási szokásai
a rendszeres mozgás életvitelszerűen beépül a mindennapjaiba
a rekreáció, azaz a szabadidő minőségi eltöltésének igénye
az egészség, mint megőrzendő érték fontossága

Ezzel a programmal olyan utat kívánok mutatni a gyermekeknek – esetleg segítséget a szülőknek -, ahol az önfeledt játék és mozgás örömén túl számtalan ismerettel gazdagodva egy igazi kis közösség tagjai lehetnek, mind fizikai, mind pedig szellemi képességeik fejlődhetnek, segítséget kaphatnak a mindennapi élet stresszhelyzeteinek feloldásához, és igazi igényük lesz a minőségi, egészséges életre.

Sok szeretettel várok foglalkozásaimon minden gyerkőcöt!
Puyné Pócs Ágnes
A Fitfiritty Mozgásprogram kidolgozója